Шведският парламент прие в сряда закон, който ще улесни хората да

...
Шведският парламент прие в сряда закон, който ще улесни хората да
Коментари Харесай

Идиотия: Швеция разреши юридическата смяна на пола и на деца

Шведският парламент одобри в сряда закон, който ще улесни хората да трансформират юридическия си пол и ще понижи позволената възраст от 18 години до 16 години, макар мощните рецензии от държавното управление коалиция, предава " Ройтерс ".

Шведите са в положение да трансформират законния пол от 1972 година насам, само че това може да отнеме доста години и изисква задълбочено следствие и лекарска диагноза за полова дисфория.

Така малолетни човеци, на които страната не позволява да гласоподават, нито да си купуват цигари или алкохол, както и да посещават нощни клубов, към този момент могат... да си сменят пола. 

Според новия закон, който ще влезе в действие следващата година, ще е достатъчна по-кратка консултация с доктор или психолог, дружно с утвърждение от Националния съвет по опазване на здравето и обществени грижи.

Новият закон също така ще отдели процеса на правна смяна на пола от медицински процедури като интервенция за промяна на пола, която въпреки всичко ще изисква по-продължителна оценка.

Поддръжниците на законопроекта споделят, че това е рационализация на съществуващия закон, който ще сложи Швеция по-близо до скандинавските съседи и доста други европейски страни, които към този момент имат системи посредством които хората могат да дефинират своя легален пол.

" Това не е гражданска война, която вършим през днешния ден, това е промяна ",

сподели Йохан Хултберг от умерените по време на спор. " Не е рационално да има същите условия за смяна на юридическия пол, както за осъществяване на необратима интервенция за потвърждаване на пола. "

Законопроектът обаче е неизвестен, изключително измежду гласоподавателите отдясно.

Според скорошно изследване, поръчано от TV4, 

59% от шведите споделят, че това е неприятно или доста неприятно предложение,

до момента в който 22% считат, че е положително.

Критиците настояват, че е нужна повече оценка и че смяната в закона може да накара някои дами да се почувстват неловко, в случай че би трябвало да споделят съблекалните с тези, които са трансформирали пола си (юридическата смяна на пола е единствено на документи - б.р.).

" Вярваме, че това е позорно предложение, което рискува да има непредвидени и съществени последствия ", сподели Карита Булвен от крайнодясната Шведски демократи. " Не единствено за обособения човек, само че и за обществото като цяло. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР